♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Rabu, 23 April 2014

Home » , , , , , , , , , , , » Sikit ² Lama ² Makin Banyak

Sikit ² Lama ² Makin Banyak



Fuhh tak tahu nak mula daripada mana, 2 hari tak buat entry .. saya ada jer.. berjalan kerumah kawan².. ada jugak yang saya singgah tapi tak tinggalkan komen .... ada jugak yang saya datang jejak berkali² kikikiki .... Mod keletihan nak menaip entry sebab tu lah takda entry 2 hari ni .. autopublish pun tak buat... hilang idea sekejap kepenatan.


Sikit² lama² makin banyak, itulah kerjaan kami suami isteri hujung minggu baru ni ... kami sepakat mengemas apa yang patut ... mainan amir kat belakang kemahin banyak ... banyak jugak yang dibuang .. tapi masih penuh satu box besar jugak yang hubby dah basuh yang masih elok ... boleh bawak balik kampung bagi anak buah main ... 





Yang sempat snap ... banyak lagi kat bilik² kikiki ... ni baru 6 tahun duduk, kalau 16 tahun tak tahulah ... tak jadi pindah agaknya ... hubby kepenatan sampaikan ada isi barang pun kotak dah terbalik.





Rasa macam tak banyak pun barang² kat rumah ni, tapi u lah .. sekali bukak almari haihh.. penuh sekotak .. sekali bukak kabinet .. haihh penuh satu box .. ke satu box tanpa sedar 10 box pun tak cukup ... tu belum lagi yang selamat masuk plastik hitam ... sampaikan yang paling gelihati .. kalau macam ni mau sewa lori berapa tan ni kikikiki ...


Ni baru part mengemas nak pindah, belum lagi pindah nanti huhuhu .. lagi penatlah agaknya mau sebulan tak hilang² kepenatan tu. Dulu 6 tahun dulu pindah pun gigih mengemas.. walaupun barang tak banyak mana .. masa tu berdua jer ... jadinya takda sapalah yang mengacau ... ni harap² ada amir .. bialah membantu .. jangan mengacau ibu jer.




Alhamdulillah ... ini lah projek paling besar hubby (saya banyak hutang entry ni kat blog dengan hubby, hubby suruh kongsikan tapi saya tak pernah kongsikan langsung) huhuhuhu .... Doakan moga semuanya dipermudahkan .. bukan tak nak kongsikan .. tak tahu nak mula mengarang macam mana.



Tak sabar rasanya nak duduk rumah, nak deko² ... kengkunun lah .. dah berangan ni .. nak tanam pkok² bunga keliling rumah ... hahahaha .. kemahin besar impiankan... jangan balik kerja terus tutup pintu tidur sudah.

Korang jangan komen tanya bape kos buat?? kat mana ni?? tanah sendiri ker?? besarrrnyaaaa ... huhuhuhu .. nampak kemahin besarrrkan .. modal pun besar ... mau raya ni tak duduk rumah, kami beraya sakan jer .. amir nanti ibu buat kocek banyak² kumpul duit, takutt nak bukak pintu rumah sendiri orang datang kohkohkohkoh ... 

Eh² ni entry pasal apa sebenanya ni, hahaha ... bukan nak cerita pasal kotak barang ker?? memula sikit .. lelama kemahin banyak barang nak isi.




Bicara Hati : Perancangan Allah adalah yang terbaik.















11 ulasan:

Nieyl berkata...

mesti best kan nnt...
nieyl yg dah dok umah sendiri..
tiap2 bulan ade je nak deco..hehe

Nad MamaZN berkata...

waaa bestnya!
alhamdulillah rezki Allah bagi...
tumpang hepi tgk kawan-kawan hepi :)
jgn lupa ajak klu buat housewarming k hehehhe

Zee Suhaini berkata...

bestnya nak pindah dok umah sendiri..
mesti idea nak mendeco tengah membuak kan??hehehe
zee yang takde lagi umah pon dah dok berangan tau..hope ada la rezeki kami nanti..

lia berkata...

eyhhh mmg nk komen pon.. besar nyer rumah... Alhmdlh... ada rezeki duduk rumah sendiri...

he3 sedangkan pindah opis pon barang byk, apatah g barang kat umah kan...

Falsya berkata...

Wahhhh..alhamdulillah..rezeki namanye kan masya..kite pun memula before umah siap, mcm2 duk ade dlm kepala nak wat itu la nak wat ini la....tp bile dh masuk umah smp skang nie sudahnye mmg dlm kepala je la idea..heheh..

gee berkata...

wah..x sbr nk tgu siap..best dpt buat umah sendiri..puas hati kan..

Puan Kutu berkata...

bb pindah ni mmh penat yana,untung juga hubby tolong kemes.macam sydulu semua benda sy kemas sensorang..penat gila smp MC ckp takde suara.hehe..

Alhamdulillah.nmpk selesa rumahnya..yg rumah sekankang kera pun berangan nak deco2 inikan pula rumah besar camni..:)

QasehnyaRania berkata...

dh nak angkut brg ke kak?
bertan tan pon tak pa sbb nk blk ddk rmh sndiri dh :)

Yana Libra berkata...

bestnye dah leh buat rumah sendiri atas tanah sendri..hehe..moga semuanya dipermudahkan ye :)

- AZIE - berkata...

kitorg pun dlm proses pindah rumah...ya rabbi nk pengsan rasa..punya byk sgt brg nie..smpai lori kena ulang alik 2 kali..

bestla rumah atas tanah sendiri..besar

Fiza Rahman berkata...

Cantik lah rumah. Alhamdulillah...dah ada rumah sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...