♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Khamis, 21 Mac 2013

Home » , , , , » Mengorat Cara Moden

Mengorat Cara Moden



Tu.. dia tajuk tak menahan mengorat cara moden, ni semalam lah tertengok cerita kat tv3 tu.. kalau tak silap tajuknya Rindu Bertamu Di Abu Dhabi .... tak pernah tengok sangat pun cerita ni.. semalam tertengoklah pulak.. tu pun sambil² melipat baju bajan.... 

Gelihati pulak rasanya tengok cara Adam (betul ke nama tu eh.. kot salah maaf yer..) nak mengorat fatin, elok terlanggar kat airport.. lepas tu.. hp fatin pun jatuh dan pura² Adam amik nak cuba guna call hp tu.. nasib baik okk katanya.. rupanya dia call nombor hp dia sendiri.. nak dapatkan nombor hp fatin tu kikikikiki ... bagus jugak yer.. tektik tu.. manalah tahu ada kawan² yang bujang kat luar sana nak mengorat bolehlah guna teknik ni.. tapi kalau hp canggih sekarang ni jatuh takut dah terburai jer.... padam terus skrin tu... silap² tak dapat no hp.. pitam kot nak kene bayar ganti rugi...

Orang dulu pakai surat jer.. kan.. kalau duduk jauh²... bercinta ni...
Kalau yang sekampung tu.. main² hon motor kot.. pakat jumpa kat rumah kawan² kunun² stady...
Kalau yang dekat sebelah rumah pakat ketuk botol jer.. hihihihihi.. ada ker?? buat macam tu....
Sekarang susah rasanya.. banyak guna sms jer.. lagi cepat...



Bicara Hati : Menyesal pulak tertengok ... rupanya suami dia si firdaus tu menipu isteri kata pergi london sebenarnya balik tanah air nak tengok nenek dia sakit langsung meninggaldunia... kesian isteri dia .. tengah sarat mengandung pulak tu.... 







16 ulasan:

Putri berkata...

x tahan laak cara ngorat tu
waktu zaman saya, org suka tulis no tepon kt dlm buku library

Cho Zila berkata...

mak kita dulu pakat ngan posmen kalau ada surat kita mesti bagi kat diajer.. sekalitu bagiler alamat kawan tapi yang ngongnyer nama tak tukar lehler pulak posmentu kenal nama kita... isyh kantoi.... dia bagi gak kat mak kita .... mak kita yang sangat konservatif... teringin nak tulis entry gini gak tapi tak kesampaian lagi...

Nazayiena Ayiena berkata...

Kak Nurul x tgk pun cite nie,maklumlah masa cite nie main sibuk di dapur.

Puan Kutu berkata...

tq ya for the sipnopsis,semalam tak tgok..ohh firdaus tipu ain..kesian dia..mengorat cara moden dlm drama.klu betul2 bak kata yana dh rabak dh hp tu.huhu..

LYAfrina berkata...

xpernah tgk pon citer ni...

ermm.. tu la.. hp lening x tahan mcm dulu..jatuh sket je, tburai habis...

hehe.. tringat dulu2.. main pos2 surat/kad je.. lg sweet camni..

zaman skarang rmai ngorat kat FB kot

Ummi Iman berkata...

Tak berkesempatan tgk cerita ni.. tak tahu apa kisahnya. Smlm baru tertgk. Terpinga2 tak faham ;)

mamalieyna berkata...

Citer tu mmg best.. akak sllu tgk :-).. tp kdg2 termiss sbb anak nk tgkkartun.. episod semalam best jgk cara si adam tu..ihiks..

fieda berkata...

hihihi..taktik nk ngorat ye..kak fieda pas habis setia hujung nyawa tak tgk pun lagi drama terbaru ni..risau takut terjebak susah nk tggal..

BERT berkata...

rmi org kte cte ni bes ye.. tk pnh plak tgk hihi,,,

p/s : jum join contest saya buat jom ?

ch@ berkata...

Hahaaa...ada sbb dia tinggalkan ain tu camtu yana. Firdaus tu dh mnta maaf pun pd ain. Dia kawen ngn ain sbb tggjwb sbb sblm ni mmg dia kwn ngn faten. Pengarah suruhla. Hahaaa...

Camner hubby u mengurat u yana? Cerciter2. Ihiks...

::EIDA:: berkata...

hikhikhik.. akak, ida tak tengok pun drama tu... tu yg blur ape akak cerita ni? kuikuiiii... tapi sib baik dah kawen, kalau tak, leh gak gune taktik tu ngorat pakwe. eh? hahha

n O e s u h a i m i berkata...

tak tengok citer ni...tp klu HP tu ada password nk bukak camne?? x leh gak guna...hehehe..cara ngorat dulu...sepuluh kali sekejap la pakwe tu lalu depan umah...hehehe

Tihara berkata...

akak tk tengok cite tu masya akak rasa cam membosankan je..cite korea rain come to my life dah abehh..cer suggest drama best kat akak.. :)

izan mama mia berkata...

rindu bertamu di abu dhabi tu,..tgk episod pertama jer..hihi...

cinta zaman dl laa best,..ada surat sebagai bahan bukti

Nora Karim berkata...

Kalau sekarang ni org pakai smart phone....lepas tu set password... hahaha

IntaNBerliaN berkata...

saya ada tgk cite tu.. best gak.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...