♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Ahad, 17 Mac 2013

Home » , , , , , » Mini GA sempena 2nd Anniversary

Mini GA sempena 2nd Anniversary



Tibe-tibe malam hari ni... mood datang nak join GA pulak.... sebenarnya dah beberapa hari jugak kawan blog ajak join.. baru ni berkesempatan....



Tema GA Ceritakan KENANGAN MANIS ANDA DENGAN INSAN TERSAYANG, suami, isteri, gf,bf, family, tak kisah asalkan orang yg anda sayang. Panjang entry tak kisah, pendek ka panjang ka.



Sebenarnya banyak sangat kenangan manis buat diri saya, tapi kali ni saya nak kongsikan kenangan manis saya 3 beradik perempuan, saya 5 beradik, 3 perepuan 2 lelaki... 


Kira kenangan manis dengan familylah ni yer... dulu-dulu masa kecil2 asal raya jer.. abah mesti belikan kami 3 beradik ni kain baju kurung sama... mula-mula memang malu nak pakai tau.. bayangkanlah sampai darjah 6 kot abah buat macam tu.. bukan setakat baju.... kasut pun sama, kalau belikan beg tangan yang ala-ala pramugari tu pun semuanya sama (perasan2 macam pramugari) memang abah suka sangat buat macam tu kalau raya.. sebabnya kami ni akan join baraan family pada raya pertama.. sedara mara pun dah tahu sangat dah.. kalau dalam ramai2 tu hilang senang nak cari tak payah abah nak jerit-jerit kikikikikikiki..... itulah ayat abah selalu cakap.. sampailah kami dah sekolah menengah masing-masing punya citarasa sendiri.. abah dah tak boleh nak kata apa dah... sebab adik perempuan yang bongsu paling kuat bangkang kalau abah nak belikn kami kain seela sama hihihihi...... itu semua tinggal kenangan adik perempuan yang bongsu pun dah meninggaldunia...


Bila saya ingatkan kembali mesti saya nak tergelak... sebab lepas sekolah menengah dah bekerja.. saya pulak sibuk belikan satu family kain sama warna.. baru abah tahu.. dia takmoo pakai pilihan kami pulak hihihi.. abah-abah.. lucu dibuatnya... bila mengimbau saat macam tu... Sejak dah berkeluarga ni.. tema pelangi dibuatnya... kami 3 beranak jerlah akan sedondon...
Itu jerlah kenagan manis yang saya nak kongsikan... harap memenuhi kreteria ni.. pun join saat-saat akhir ...(^___^)v




Bicara Hati : Mood nak join GA sejak akhir-akhir ni terbatas...



17 ulasan:

KY berkata...

tapi sekarang time raya satu family samakan? heeee...

al-fatihah buat adik masya

IntaNBerliaN berkata...

sy xpnh bekesempatan pakai baju sedondon camtu sbb beza dgn adik pempuan 10 tahun.. :-)

*yana, saya dah lupa samada dh gtau blm yg sy dh dpt fm tu :-)

Puan Kutu berkata...

mmg seronok klu sedondon time raya.sy dulu sorg jer perempuan pastu dh beso br adk bgsu perempuan lahir.bila dia lahir kemain seronok ada geng pakai baju raya sama..haha

tp time kecik je la kan.dh beso takde makna nk pakai sama..smp skang time raya pun en suami n aiman tak penah sama kaler 1 famili..mana taknya en suami jarang beli baju raya..klu sama pun sy n aiman je

gud luck.:)

mama3heroo berkata...

gud luck ye.

CtAyue berkata...

samalah...family sy pun kalau raya semenya tak ikut tema..suka beli ikut kata hati msg2..hahaa..

Ummiarissa Mahdi berkata...

adik beradik yang sama dengan saya 3 perempuan 2 lelaki...saya dulu pun mak suka beli baju sedondon...tapi kalau tak sama warna,fesyen mesti sama...hehehehe

Ratu Hatiku berkata...

Good luck :D

saifudin abu izzudin berkata...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Izan Ishak berkata...

izan kan dulu2 tak pernah pun berbaju sedondon dgn kakak2. tapi bila kami dah berkeluarga ni ada sekali buat baju sedondon satu family besar mak. bayangkan kami 5 beradik perempuan + ipar duai, anak2 sedara lagi seramai 30++..

# good luck ye yana...

nea lopah berkata...

Good Luck! nealopah pun tak ada masa lagi nk join. bnyk sgt kenangan manis nye. hehe

Ujie berkata...

mesti comel je masa tu tiga2 sama.
mmg kenangan manis..walau masa tu mcm tak suka, tapi skrg ia jd memori terindah.

gd luck utk GA ni ya!

QasehnyaRania berkata...

saya lagi tak pernah bersedondon sb sy sorang je pempuan..

good luck

al-fatihah

Nafira usof berkata...

good luck~

izan mama mia berkata...

gd lck yer masya

NaZiRaH @ Ezyra berkata...

tq join..rajin2 jenguk kenangan manis blogger lain kat sini,

http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/02/senarai-peserta-mini-ga-sempena-2nd.html

TERINGAT SAYA DAN ADIK MASA KECIK2 AYAH SELALU BELIKAN KAMI BAJU RAYA,CORAK SAMA TAPI WARNA LAIN2..HIHI

Tihara berkata...

good luck masha :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Samalah k.eija pun masa kecik2 dulu akan sedondon dgn adik2 perempuan k.eija, lgpun dulu mak k.eija yg jahit sendiri baju kurung/maxi buat kami semua adik beradik, skrg je mak k.eija kata dia dh pencen buat baju..hehe

skrg ni dah ada family sendiri kita pulak nak berdondon2 dgn suami dan anak2 kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...