♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Jumaat, 29 Mac 2013

Home » , , , , , , » Wraps - Lempeng Nipis Mudah

Wraps - Lempeng Nipis Mudah



Misi asal saya sebenarnya nak mencari tortilla, tortilla ni ala² macam lempeng atau capati lah gitu .. tapi itulah bila di cari tak jumpa²lah pulak.. ke saya yang cari kat tempat tak betul huhuhuhuhu ... sudahnya misi mencari tortilla gagal... Misi utama cari tortilla ni cumalah nak pulak pizza lah.. ala² crunch² domino gitu.. 

Tapi saya tak putus asa.. sebab tak jumpa tortilla saya terjumpa wraps hihihi... kira macam adik beradiklah jugak ni yer... wraps ni pun ala² macam tortilla juga.. ni pun saya jumpa kat jusco .. banyak pilihan perasa rupanya wraps ni yer.. macam jakun pulak bila dah banyak pilihan ni... wraps ni ala² macam lempeng readymade lah.. seyes nipis.. kalah capati okkkk ....


Rambang mata banyak pilihan dan perasa rupanya, ada original, tomato dan onion pun ada...
Satu pek ni ada 8 keping RM 5.99 saya tak pasti kat pasaraya lain kalau lagi murah.. yang ni harga jusco (aeon kan nama baru.. lain macam pulak nak mengejanya)



Saya pilih yang original sahaja .....



 Saya masak sempoi² jer.. yang ni versi gulung dalam tu ada telur goreng hancur saya letak tomato sikit lepas tu saya gulungkan letak salad dan mayonis ... cili sos sikit jer.. amir tak suka pedas ....



Yang ini pulak versi lempeng tapi saya guna inti kuah spageti kebetulan masak sapageti.. jadi saya panaskan wraps ni.. letak inti kuah spageti yang dah masak siap² dengan daging hancur.. saya letak cheese dan saya tutup terlipat macam tu.. nyumi² hubby makan bertambah²... jangan salahkan saya.. hilang diet hubby masuk banyak cheese dalam mulut hahahaha ...



Nnati nak cuba perisa tomato pulak, dengar kabarnya boleh di goreng tau.. potong kecik² .. goreng dengan minyak jagung.. jadilah kudapan depan tv kan...



Menu² pilihan menggunakan wraps ni memang jimat masa dan tenaga.. macam² korang boleh cuba tau.. ni contoh² mudah jer yang saya buat.. korangkan lagi bijak memasak.. mesti lagi kreatif.. sebab sesuai untuk sarapan dan minum petang.

Rasa macam nak menangis gambar yang pizza crunch² tu amir terdelete .. dia silap tekan, siap  mintak maaf dekat saya dengan muka sayu... takpalah.. lain kali saya tunjuk bila saya buat lagi.. sebab wraps pun ada lagi kat rumah hihihihihi .... amir delete pun tak senga.. ada hikmah juga tu.. kalau tak mesti kawan² ibu terliur... hahaha.. macamlah ramai yang baca blog ibu ni kan.... blog picisan jer... 





Bicara Hati : Saya di kampung.. entry ni autopublish... korang sarapan apa pagi ni?? 






15 ulasan:

ch@ berkata...

wah, best2. sy kureng pandai memasak. sobsss!

Nad MamaZN berkata...

Oo bleh jadikan kulit pizza ek?
Bleh try

ieja amieja berkata...

sedapnya pepagi sarap benda alah ni..ala2 western ye..sy pun sok nk blk kg..ada sepupu nak tunang..
happy holiday:))

Puan Kutu berkata...

takde pic pizza tu pun dh terliur tgok pic yg sedia ada..aduh sedapnya..sesuai gitu utk ibu bekerjaya yg nak cpt..cam sy ni suka masak benda original,lempeng kmpg jer.haha

aizamia3 berkata...

kalau rajin.. macam2 boleh buat.. ;)

::EIDA:: berkata...

simple simple. ida nk buat nantiii ;)

Tihara berkata...

alhamdulillah duk kat kampung dah dia..
nampak sedap pulak benda ni.. :)

Tuan Juhaida berkata...

salam,sedapnya...mmg terliur. sy tak pernah buat lg...now dah dpt idea.tq share ya hihi.jemput jenguk blog saya ya...sweetamieda.blogspot.com. saya new blogger hehe

eita berkata...

waaaa.....sedap nyer tak pernah lagi makan ...



hari ni ita gi lepak kedai kopi makan nasi lemak dengan tea ais..

nea lopah berkata...

sedap lempeng ni..harga pun not bad. hehe

QasehnyaRania berkata...

sarpan bisa2 je pagi tadi..

a`aa memang sempoi..masa keja mb dulu ada blaja buat ni :)

tapi kat rumah tak pernah ada stok..hihi

Aine Ainun berkata...

Ada jual ek??
bestnya...tapi payahla, eon xda kat sini, jauh la nak p ipoh tu...huhu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

x pernah lg try beli tortilla or wraps ni, lepas ni boleh la try cari n masak..

Cik Puan Rara berkata...

sedapnya.eh murah lak wraps akk beli.knp sy beli mahl sket.

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah best nanti nak buat jg la...inti dia kita boleh pelbagaikan kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...