♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 26 Mac 2013

Home » , , , , , » Pantas Membaca - Buku 2

Pantas Membaca - Buku 2



Selepas katam buku pantas membaca 1, Misi seterusnya ialah buku 2 pulak... amir memang teruja... saya pulak kekangan masa nak mengajar... tapi demi anak dan azam mesti tekadkan jugak sementara mood amir tengah okk ni... ialah kat opis memang dah tentu² lah nak menyiapkan kerja opiskan yang tak pernah berkesudahan.... petang balik.. teruslah kedapur nak masak, tu pun mujur hubby diet nasi.. jadi tak perlu nak masak beria.. masak nasi unuk amir jer.. kalau hubby nak nasi goreng saya masakkan lah sikit...

Ok .. misi buku kedua ni lebih meriah sikit.. dah banyak suku kata.... amir dah memang terujalah walaupun lidah dia kadang² tergeliat nak menyebut... tapi.. lagi tabiklah bila hubby ajar.. sebab amir lebih cepat ingatnya... mungkin sebab hubby kan dah memang cii² cikgu.. mak ni.. tak bapa sangat.. cikgu untuk amir jerlah pun kat rumah... 
Cover Buku Pantas Membaca 2


Ni muka surat pertama ...
Bila suruh amir baca memang ok.. tapi bila mengeja ok.. tapi tak bunyi² pulak.. dia macam confuse tau.. sebab kat sekolah amir kata tak mengeja pun.. saya takut dia menghafal jer kalau tak mengeja ni...



Semakin ok... teruskan dengan muka surat yang seterusnya ....
Dalam buku 2 ni banyak suku kata yang menggunakan huruf a, i dan u


Pada kawan² yang bertanya kat mana saya beli buku ni saya beli dekat pasaraya dekat dengan pejabat saya sahaja, bukan dekat kedai mph atau popular... saya sendiri tak pasti buku ni ada jual atau tidak di pasaraya lain... pasaraya yang dekat dengan pejabat ni pun ala² macam my mydin memang bukak awal.. cuma dia pasaraya mini biasa jerlah.. Saya beli pun ikut kemampuan saya satu buku RM 4.50 sahaja .... 



Bicara Hati : Amir dah ada buku cerita nabi yusuf, lain kali story mengenai buku nabi pulak eh...





8 ulasan:

Nieyl berkata...

wah!sangat bagus... :)
singgah pagi...

CtAyue berkata...

oo amir pakai buku ni yer.. comel jgk kan dlmnya, besar sikit tulisannya lg senang anak nk faham.. ahah kan, ayu pun kdg risau tkut anak menghafal, sbb tu ayu byk buat ujian kt dia..dan ajar dia eja jgk tgk perkataan tu betul2.. Good luck yana. Ayu yakin nt amir cepat lancar membaca. amir dh 5 tahun, dia lg cepat dpt faham dan terima bila diajar apa2.. Good luck utk amir jgk..

lizz berkata...

nanti cepat la si amir baca...sekang ni macam buku ader untuk2 anak2 kita panta baca kan..cuma rajin ngan tak jer nak ngajar kan...

Nafira usof berkata...

memang betol kan~ kekangan masa yang buat kita susah nak ajar anak membaca.. elok semua keje rumah dah settle, anak plak dah ngantuk.. huhuhu

Fizalinolie berkata...

Murah tak penting. Yang penting isinya. Semoga Amir cepat pandai membaca yer. Good job Amir :)

fieda berkata...

menarik buku ni..

Tihara berkata...

okay buku ni, murah yang penting isi sesuai dengan anak baya amir kan :)

Puan Kutu berkata...

aiman pun dh cuti 3-4 hari dh ni sejak maktok n wan dptg,pastu pegi lumut plak.malam td nak start baca dia boleh pegi tido awal.penat sgt agaknya..

kekangan masa tu biasalah, sy pun sama.slow2 la yg penting usaha tu berterusan..

oklah ayah amir boleh ajar.klu en suami mmg tak boleh.nak menempik jer kerjanya.garang sgt aiman pun takut dengan abah dia.tp klu sy tempik tak takut plak.hehe

tahniah amir..semoga cpt membaca..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...