♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 26 Mac 2013

Home » , , , , » Sarapan Pilihan , Cuti Sekolah

Sarapan Pilihan , Cuti Sekolah



Entry rencam, tiada tajuk yang sesuai untuk dituju.... 

Minggu lepas hari jumaat cikgu dah beritahu minggu ni amir akan cuti sekolah, jadinya masa cuti amir akan duduk ditaska.. tapi tulah.. masa hari ahad baru² ni bila jumpa saudara mara amir ada pulak yang bertanya.. amir cuti sekolah tak duduk dengan ayah ke kat rumah... bukan tak nak bagi duduk rumah.. rasanya kat taska amir lebih seronok ada kawan² kalau kat rumah hubby pun ada kerja sekolah nak disiapkan... takut amir bosan jer.. menonton tv.


Sarapan kegemaran rakyat malaysia jugak bukan kami sahaja..... 
nasi lemak telur mata (permintaan amir) dan roti canai.... air teh tarik (dah pandai dah nak order air ni sekarang sibujang ni)


Keadaan kesihatan amir 2 hari ni agak membimbangkan, bila malam jer dia macam kesejukkan demam agaknya... panas dalam, bibir pun kemerahan... sebenarnya risau juga nak hantar ke taska, tapi .. dah pesan pada guru taska tadi ... ubat demam dah siap ku bekalkan, kalau amir panas sangat call, pagi ni pun lepas sarapan habis selambak termuntah kat singki kedai.... walaupun tak sihat amir masih teruja jer.. nak ke taska hari ni berbanding semalam siap bawak buku latihan katanya nak buat dengan kawan² abang adam dan rahman merujuk pada kawan² rapat dia kat sekolah....

Hari ni hubby kene servis kereta sebab tu lah hantar kami²... dan jarang rasanya berpeluang sarapan sama² diluarkan... itu yang mood amir macam okk jer.. pagi ni... tak berhenti² bertanya itu ini... 



Bicara Hati : Mengelak ke persidangan, minggu depan patut ke johor ku tolak juga .. yang pasti esok tak boleh menolak harus pergi meeting sebab khamis dan jumaat dah mula cuti ...







16 ulasan:

KY berkata...

semalam KY melawat anak buah kat hosptal, ramai kana2 yg demam...musim demam kut sekarang..kena pantau selalu

KhaiRin : anies berkata...

sama selera la kite ;-)

yan's cottage berkata...

mmm...sekali sekala sarapan nasi lemak telur mata nie...sedap juga kan...

Norhaizan hakim berkata...

Semoga Amir sudah bertambah sihat sekarang.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Kegemaran akak jugak nasi lemak telur mata tu RH :D

::EIDA:: berkata...

Skrg musim panas.. hubby ida pon demam.. ;(

Nad MamaZN berkata...

Kene bwk p check ngan doktor tu
Takut rasa x sehat amir berterusan

nea lopah berkata...

semoga amir cepat sembuh!

PUANSTOBERI berkata...

persidangan kat Johor?? bes tu.. hihiks

Tuan Juhaida berkata...

sekarang cuaca tak menentu..jap panas, jap hujan. tu ramai yang demam. take care ya

eita berkata...

semalam baru makan nasi lemak telor mata..

mamalieyna berkata...

Kesian amir..hrp tak melarat n cepat baik ye..sian, cuti demam pulak...

Fizalinolie berkata...

Sedap itu nasi. Fiza suka :)

BUNDA a.k.a KN berkata...

salam dari Bunda

Tihara berkata...

sedap nye makan nasi lemak yer amir :)

Puan Kutu berkata...

nasik lemak ni mmg sarapan wajib setiap minggu dua tiga kali.hehe..

keisan amir tak sihat..semoga tak berlarutan sakitnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...