♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Khamis, 30 Mei 2013

Home » , , , » Jalan TAR apa yang bestnya

Jalan TAR apa yang bestnya



Ada gambar sogo yang terpampang dalam entry semalam, bukan pergi shopping kat sogo pun hihihihi ... sekadar amir melepaskan hajat jer kat situ ... seyeslah amir tak heran sangat pun masa pergi KL hari tu .. mak pak nya jer yang teruja .... hahahahaha .... sebab apa saya kata tak heran, sebab dia tak banyak bertanya sangat pun.. saya yang hebohh bercerita.. amir dok sibuklah asyik main dengan sepupu² dia jer...

Sebenarnya idea last minit ni, hubby bagi tahu kat abang ipar sebab hubby nak serve jalan ke PWTC, jadi dah alang² nak cari jalan tu.. kami ronda²lah.. tak sangkalah pulak akak² ipar nak join .. katanya nak pergi jalan TAR, nak shopping baju raya... aku??? ntah takda mood dah nak shopping² kain baju ni hihihihi .... jadi kami pakat pergi 2 kereta .. patutnya 3 kereta .. tapi sebab hubby kan nak serve jalan, jadi abang ipar sekeluarga naik jerlah kereta kami senang .. nak jadi penunjuk arah.


Sakan memasing yer.... akak ipar siap bawak beg galas .. senang nak isi barang belian katanya hihihihi ...


Jalan dengan yang pakar, tidaklah sesat baratnyakan... senang jer pun rupanya jalan ke PWTC tu .. hihihi.. senang kunun, cuba kamu yang bawak kereta masya .. ketaq kejap lutut eh .. berdezubb.. dezubb kereta kanan kiri.. walaupun rasanya jalan tidaklah jem tu yang memasing bawak laju tu .... Okk dah tahu jalan terus lajak pergi ke Jalan TAR pulak .. lebih kurang pukul 10.30 pagi dah sampai, senang jer nak parking tapi .. mahal giler sejam rm 3.50 kata tak tahu jalan .. jadi ikutlah petunjuk arah yang mana tulis parking tu ... tu yang dapar parking.. memang tak banyak kereta lagi masa kita orang sampai tu.


Sampai pukul 12 kat jalan TAR masing² kelaparan dibuatnya, terbaikkk... amir yang amik gambar ni.... 
amir dah mewarisi peragai ibu .. suka amik gambar, suka bergambar ... 


Kunun² 2 jam jer limit nak shopping .. sebab parking mahalkan, sekali dah mata dok rambang .. nampak sana nak singgah .. nampak sini nak singgah .. kemain banyak lagi baju batu² jual yer... naik silau mata, langsung lajak sampai pukul 1.00 tengahari dibuatnya hahahahaha ..... dan baiknya isteri ini .. hubby nak bagi duit suruh pilih mana² baju berkenan .. saya tak pilih pun.. bukan tak berkenan .. ntah dah rambang gitulah jadinya, betul² beli tudung bawal jer 3 helai. Amir.. amir dapat baju superman yang di idam²kan...


Ayah tengah pilih baju superman untuk amir, jenuh tau mintak tawar .. sungguhlah hai ... tak di baginya kurang, tapi akak ipar saya kata murah rm 30.00 tu hihihi.. murah eh.. dasar kedekut saya ni kan, padahal hubby yang bayar. gerai ni beul² depan pintu masuk kat selekoh summer house tu ... 


Singgah muaz (eh betullakan muaz nama kedai tu yang jual blouse dengan tudung murah tu) .. seyeslah pegang sana .. pegang sini .. tanya hubby cantik x?? tanya amir cantik x?? sudahnya keluar melenggang kikikikiki .... ntah pening ramai sangar dalam tu ... 



Dah habis kat sini kunun² nak pergi KLCC, nak solat kat masjid KLCC ... sekali tak jumpa jalan nak masuk  kemasjid tu .. ke .. memang kene masuk satu jalan jer.. kat pintu utama yang kat traffic light tu .. sudahnya tawaf pusing².. melepas nak masuk KLCC tapi sempatlah amik gambar .. gambar KLCC betul² depan mata saya klik kat sini.



Bicara Hati : fuhh jenuh nak menaip ... entry ni ....panjang eh, sorry .....





13 ulasan:

Mia Liana berkata...

semua tudung sofea, mia beli kat muaz. murah dan berbaloi..

QasehnyaRania berkata...

as-salam.

saya suka ke jalan TAR hari sabtu.pasar malamnya meriah sbb suka tgk org je pon. hihi

dalam 3.30 dah ada gerai yg buka

ch@ berkata...

rumah nombor dua, kata abi. hahaa, dululah. boring je, jln TAR, boring je jln TAR. best, suka cuci mata. jln TAR, semua house, sogo, kedai buku, pertama, pergh...mmg best jln situ. rindu2. blk kerja pantang tgk cerah, harus singgah.

::EIDA:: berkata...

jalan tar hari jumaat pack. tapi best. hehehheheheee...

Kakzakie berkata...

Puas betul shopping kalau macam ni gaya. Tapi kakak pun sama kain yg banyak batu ni satu masa jahit leceh.. kalau tersilap sikit jarum patah itu yg kakak malas. Kalau nak batu letak sendiri selepas siap jahit letak dan guna iron buat sendiri lagi senang...

Nieyl berkata...

klu x silap nieyl..
Last nieyl pegi jalan TAR nie..
Mase nak carik kain baju nikah...itu pun lalu aje..

izan mama mia berkata...

dh lama tak g...

qaseh johanna berkata...

sy kalau pergi muaz..beli tudung je..beli tudung nak pakai g class.. tudung basahan camtu je.. mmg berbaloii...!! pergi muaz yg depan tu..klo yg belakang mmg ramai..

Puan Kutu berkata...

tu dia sakan bershopping smp last2 tak beli apa..sy pun mmg jenis rambang mata klu tgok banyak2 yg cantik.last2 mmg tak beli apa2.tak reti nak pilih byk sgt.hiks

Teena Tna berkata...

Kitorang kalau nk beli baju raya mesti tgok kt jln TAR, memang best & murah2..

LiYa HaNiF :: berkata...

lama dah tak singgah sini... :)

LYAfrina berkata...

kalo jalan TARR mesti la suka beli kain pasang murah2 kan..

gee berkata...

teringat pg kl dgn kau dulu kan..hehehe..mcm mane leh x jumpa jln masuk masjid klcc tu..bkn dulu kite berposing sakan kt klcc tu? huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...