♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 28 Mei 2013

Home » , , , , » Ruang Dapurku

Ruang Dapurku



Dah kenapa tetiba ada entry ruang dapur pulak ni, hihihi .. malu pulak nak tunjuk dapur ni, sajalah nak abadikan kat sini .. sebelum dapat ruang dapaur baru kikikiki .. tak tahulah bilanya dapat merasa ruang dapur baru tu. Tapi insyaallah ... insyaallahh adalah nanti tu ... ;p

Ruang dapurku yang sempit, sempit padaku .. mungkin luas pada pandangan matamu.. iyerlah dah terbiasa duduk di kampung .. dengan dapur mak yang luas .. jenuh nak kemas, jenuh nak mengmop.. memang masa mula² pindah dulu .. dulu .. 6 tahun dulu .. memang rasa macam tak biasa.. tapi lama² makin ok.. makin seronok.. senang nak kemas.. senang mop ... senang nak simpan barang, capai sahaja.. kabinet atas kepala... segalanya senang lah.. ditambah pulak saya sorang jer.. kerap gunakan dapur ni  itu lah pada pandanganku.

Gara² malas nak lap dinding dapur tu .. ku tampal wall bunga plastik tu hihihihihi ... jimat tenaga kerahan, sorry gambar kuali pun atas dapur pun ada sekali .. sebab baru lepas masak spageti (dalam periuk) dalam kuali kuah spageti ...



Ruang singki, wajib bersihkan sebelum masuk tidur .. walaupun kadang² malas rasanya huhuhuhuhu ....
gunalah cif dijamin berkilat hihihihihihi .... jimat tenaga.



Stok 5 bungkus/pek susu untuk sebulan sekarang susah nak habis .. ni ada 4 pek lagi, amir tak suka minum susu sangat dah besar ni ... lagi² kat tadika/taska ... rasanya stok sekarang 2@3 pek pun dah cukup .. jadi tak payahlah nak terkejar² beli kalau ada promosi susu. Bekas hujung merah jambu tu selalu saya letak koko crunch amir atau honey star.



Hubby masa buat kabinet dapur ni dia amik pakej dekat 5000.00 jugak tau.. tapi nilai sekarang tak tahulah berapanya, sebab kami pilih yang konkrik ni ... jadi tahan lama.. anai² pun lambat nak ada.. lambat .. tapi tak bererti takkan ada.. tapi setakat 6 tahun ni ok jerlah lagi ... 

Sekarang ni dah banyak pilihan ruang dapaurkan yang 3D, 4D pun ada kan... dulu tak banyak sangat pilihan .. tapi masa buat ni 5000 pun pada saya mahallllll sangat, tapi sebab hubby suka air tangan isteri dia buatkan lah kabinet ni hihihihihi ... ;p



Bicara Hati : korang punya dapur mesti lagi meriahkan...










22 ulasan:

Lynda Che Lah berkata...

owh..dapo sy lagi simple..tp nak masuk umah baru nti br buat mcm masya ni..tp hubby suh masak kat luar..dalam umah dapo kering je..boleh? eheeheh

Kakzakie berkata...

Kakak ni jenis tak kisah. Dapur kakak janji boleh buat masak dan ada tempat simpan barang sudah...

Fizah berkata...

ahaa..sy guna cif jgk..memang silauu..! hihi

Deqla Manjew berkata...

ehh cantik la dapor dia.. luas... =)

Khai♥Rin : anies berkata...

RM5K tu kira murah kak...kt kg, mak cik sy buat je da smpi RM12 x tau la material apa yg dia gn...emas kot? ;-) hehehehe

Mas Zull berkata...

assalamualaikum masya...cantiknya dapur seronok jer nak memasak...;)

Ummi Iman berkata...

Oklah ni. Klau ikut akak masa buat dulu nak ambil besi. Sebab dah tau kawasan anai2. Skrg 3 tahun habis dah. Skrg ni tgh berkhemah kat atas pula anai2nya. Tk tahu nk kata apa. Redha je.

AdaM Hawa berkata...

dapur kecik senang kemas.. cume bile time kenduri je la.. agak bersesak.. simple2 lg suka..

QasehnyaRania berkata...

morning.

dapur ciksu lagi la sempit..dok kuarters la katakan..

cantik ni kak.. kalau kat kg kan jenis open. kiri kanan depan belakang semua ada ttingkap

nerangin je. masak pon best kan

Fiza Rahman berkata...

Cantik jer dapur. Nampak kemas. Saya memang suka tgk dapur org ☺☺

Qashmere berkata...

Salam Kenal...

Cantik kemas je dapur ni..

p/s: saya follow blog ni

Nieyl berkata...

kemas aje...nieyl ade angan2 nak cantikkan ruang dapur nieyl tuh..tggu maju ckit bisness...:)

Sweetmama berkata...

cantik n kemas dapur yana,

mmg nampak luas dipandangan mata k.eija, sbb dapur rumah k.eija lg sempit, kitchen kabinet pun x lengkap, masuk2 rumah dulu mak k.eija mmg dh buatkan kitchen kabinet tp rak utk bawah je, rak utk atas xde, mmg memasang angan2 sgt nak buat kitchen kabinet, tp harga skrg mana nak dapat RM5k lg, baru2 ni my friend buat pun dah RM10k lebih tau..

Ujie berkata...

Dah cun dah dapur ni, nape nak dapur baru?

Saya prefer dapur tak besar...sng jaga, sng capai brg. Kalau tak, penat ke hulu ke hilir.

Mrs Lurve berkata...

wahhh...blog berwajah baru. cantik dan ceria sgt. sy suka. dapur kemas tersusun.

KY berkata...

Alhamdulillah...dah besarlah tu yg penting dapat masak dengan selesa

izfanora berkata...

tak sabarnya nak ada rumah sendiri.boleh deko2 semua.. huhu.. masak pun mesti best..

Noe berkata...

kemas n cantik dapur masya...betul kata masya...klu kecil lg senang nk kemas...tp nampak mcm besar jugak dapur tu... :)

LiYa HaNiF :: berkata...

ok apa... kemas je... bila ruang kecik nk kemas pun senang hehehe

ch@ berkata...

I like. Dapur kecil la sng kms. Dpr bsr mengah. Kiut je. Tak dpt byg askar tiga tu ddk dlm dpr yana ni.

sal ya berkata...

betul tu. dah biasa dapur besar kat kampung kena dapur kecik sikit ruangnya macam tak ckp tmpt je nak letak brg. hahaha...

izan mama mia berkata...

cantik dapur masya..saya suka dapur yg kecil comel..ehe..skrg masih dok rmh sewa... dapur xcantik..tgg thn dpn n dpn dok rumah sendiri..ehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...