♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Jumaat, 31 Mei 2013

Home » , , , , » Doh Tanah Liat - Mainan amir untuk cuti sekolah

Doh Tanah Liat - Mainan amir untuk cuti sekolah



Fuhhhhhh .... dah jumaat yer hari ini, esok?? esok bersiap sedia untuk kerahan tenaga, yang banyak diperlukan ... sebab apa.. minggu depan cerita yer... (^____^)v

Cuti sekolah dah 5 hari ni, jadual amir mmg 360 darjah ikut sukati dia jer.. saboo jerlah ... sebab dulu amir tak paham sangat istilah cuti sekolah, ditambah pulak hubby cuti sekolah pun dia tak paham sangat .. tapi dah besar ni payahlah sikit .. dia dah paham ... kalau hantar taska pulak tak ramai kawan sebab cuti sekolahkan... walaupun taska ada jer sediakan aktiviti yang bagus.. sudahnya isnin kat kampung, selasa pergi taska, rabu kat kampung, khamis pergi taska.. hari ni?? hari ni amir kat kampung dah...... ibu ? masih bekerja.. sebab kampung kami tak jauh mana pun... lain daerah jer.. masih kat selangor jugak.

Okkk.. sebelum cuti sekolah lagi, dah planning nak belikan amir tanah liat ni, ditambah pulak ... amir pernah bagi tahu dia pernah main kat sekolah .. saya apa lagi .. perkembangan yang positif lah ni... dah boleh belikan, saya ni buka apa.. kalau beli kat luar mainan ni saya pikirlah 100 kali tau.. sesuai tak dengan perkembangan amir ni.


 
Ini lah 5 doh satu set saya beli dekat cosway jer.. kalau tak silap ada offer .. RM 10.90 
SATU SET ADA 4 PERCUMA 1 JADI SEMUANYA ADA 5 WARNA.







Masa nak bagi kat amir ni kan.. kunun².. saya katalah amir dah habis examkan, ibu ada suprise untuk amir .... dah budak tu mengelupur nak tahu pulak .. tak menyempat sampai kat rumah .. tapi saya saiko sikit .. amir okk jer.. sanggup tunggu sampai kat rumah.. good boy.. memang teruja habislah tengok muka dia tu .. sebab amir pernah mintak saya belikan.. saya tak tahu nak beli jenama yang mana kat kedai kat luar tu.... yang cosway ni lembut dan wangi.. macam nak makan jer dibuatnya.


Berbaloi² jugak amir ada tanah liat.. dah kehulu .. kehilir, balik kampung pun dibawaknya.. nasib baiklah dia tak cakap nak bawak pergi taska... memang takkkk bagilah kan.. kat taska tu lagi banyak mainannya, lagi banyak idea kreatifnya.


Bicara Hati : Nanti kita kongsikan sikit eh.. hasil kreeativiti amir... Selamat Hari Kanak² Sedunia.




14 ulasan:

UniMeOw berkata...

tingat masa uni kecik2..uni penah mam tanah liat ni sebab czen buat bentuk biskut & cakap benda ni boleh makan..hahahaha

teruk dyorang kena marah ngan abah..

AdaM Hawa berkata...

wangi ea? x pnh beli pulak benda ni kat cosway.. boleh la belikan utk kakak ngan adik.. :D

Nieyl berkata...

suke2...tanah liat....

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak,sheila memang suka main tanah liat ni. murahnya! nanti nak try usha, beli untuk anak buah. hehehe. yeayy nak tengok kreativiti dak amir :)

Mas Zull berkata...

assalamualaikum masya...seronoknya dpt main tahnah liat ni teringat masa kecik2 dulu...;)

Khai♥Rin : anies berkata...

tingat dulu2 pon suka main tanah liat;...

Deqla Manjew berkata...

masa bebudak mmg suka main tanah liat... habis duit belanja beli tanah liat je kot..haha.. salam jumaat dear... =)

QasehnyaRania berkata...

best ni.boleh la pi carik.. hihi
tapi kad cosway dah xpired la ..acaner

Kakzakie berkata...

Anak kakak pun ada Yana tapi dah campur baur sebab konon buat kuih leak jambul itu ini bila nak asing tak boleh itu yg warna dan campur-campour..

Biarlah Amir main sebab dia boleh membentuk macam-macam - cuma kena cuci tangan lama sikit selepas main..

Nafira usof berkata...

murahnye?? ade lagi ke offer tuh masya.. teringin nak belikan untuk My Anis~

LiYa HaNiF :: berkata...

rm10.90 untuk 5 kaler ni ker apa ye? cam nk belikan tuk qalesya jer... :)

Fiza Rahman berkata...

Menarik juga ni. Nak beli lah ☺☺

Puan Kutu berkata...

klu yg jenis wangi cmni boleh kot belikan aiman..ari tu belikan kt kedai dua ringgit gila punya busuk bau dia.denan keras plak tu..lgsung aiman tak sentuh.hehe

LYAfrina berkata...

menarik juga... bgus untuk kreativiti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...