♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Khamis, 27 Jun 2013

Home » , , , » Nasihat Doktor mengenai sakit amir

Nasihat Doktor mengenai sakit amir



Kat opis rasa macam dah tak betul jer hari selasa tu bila hubby bagi tahu amir sakit lagi kat kemaluan dia, kalau boleh jam² tu jugak nak balik rumah .. haihh.. sabar kan hati jugak sampai ke petang, tapi dah masa balik terus cepat² tak toleh kanan kiri dah ...

Dalam pukul 6.00 petang dah sampai klinik area jenjarom betul² lepas petronas klinik ni ... ya allah orang tak ramai tapi nak menunggu mengalahkan beli pisang goreng atau beli burger ... nasib baiklah amir tak meragam ... dalam kereta dah pujuk siap².... jangan nangis doktor nak pegang nak cek jer.. nak tengokk.... bukan dalam kereta dari rumah lagi dah pujuk .. sebab amir dah takut sikit bila suruh pergi jumpe doktor... bukan amir jer takut ibu pun takut jugak sebenarnya.



Klinik Mesra, jenjarom tapi tidaklah semesra mana .. bolehlah ...



Bila masuk bilik doktor jer, doktor bagi salam.. eh² islam rupanya.. muka macam cina ... terus bagi tahu sakit amir, doktor cek ... siap seluk guna kapas telingga yang halus baby punya tu... amir dah menjeritlah masa tu... tapi doktor cakap tak ada apa², mungkin ada jangkitan kuman... atau hama .. nanti suruh buat kat rumah lagi ... selain itu doktor bagi tahu ni kes biasa budak lelaki baya amir, owhh baru tahu .. saya selalu risaukan angin pasang jer... rupanya jangkitan hama pun mudah .. nampaknya kenelah lebih prihatin lagi ... doktor bagi ubat sapu, antibiotik, tahan sakit semuanya 4 jenis ubat kot .. rm 70.00 owhhh.. mujurlah hubby baru gajikan. (^____^)v 

Harap sangat semuanya okk selepas ni ... kalau tak okk jugak ibu akan bawak pergi jumpa pakar, hari ini ibu pulak cuti .. selepas 3 hari dengan ayah dan kebetulan ayah cuti, walaupun tadika dah bukak hari ni tapi ibu risaukan keselamatan amir kalau main dengan kawan² kat tadika, jadinya .. ibu rasa lebih selamat kalau amir dengan ibu.

Lepas balik klinik nak pujuk amir kita orang bawak dia makan kat giant banting tu, cian amir jalan kengkang²... dia kata sakit doktor tu buat ... tapi bila tanya kencing sakit tak?? dia kata tak pulak ... mana saya tak pening nak konklusikan sakit dia... 




Bicara Hati : Diuji, di duga moga segala berjaya diharungi ...




30 ulasan:

Falsya berkata...

aduhaiiiii..kesian amir..get well soon amir..

Qashmere berkata...

Nama je mesra.. tapi layanan biasa2 je yer

Qashmere berkata...

Nama je mesra.. tapi layanan biasa2 je yer

Che Rosliza Che Mat berkata...

kesian amir....semoga cepat sembuh ya...amir...

PUANSTOBERI berkata...

Err..bukan ke kita boleh claim kalo pegi klinik swasta yg bukan panel?

Gunakan kelebihan sbg penjawat awam tu..rugi tau... unless penyakit yg tak boleh di cover cam operation cyst.. hikhik :D

Sura Mohd berkata...

ala kesiannya sakit kat situ..antibiotik tu kasi abis tau..harap2 cepat sembuh..ada kes..kalau berlarutan pegi hospital diarang sunatkan...:)

mala berkata...

kesiannya kat amir. get well soon.

IntaNBerliaN berkata...

Nasib baik doc kata xda pe2.. mmg risau kalau camni...

mama3heroo berkata...

naseb xde pape kan..

Nad MamaZN berkata...

Zakwan alami masalah yg sama ngan amir
Tp zakwan check kt klinik homopati
Ustaz kasi petua
Amik daun sirih, rebuskan, campurkan dgn air mandi kasi suam2 sket then jirus kt bird
Zakwan blum buat lg sbb xjumpe daun sirih huhu
Tp zakwan trus makan ubat yg ustaz bagi

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

kesian amir...
moga lepas ni ok mcm biasa ye sayang...

Noe berkata...

klu anak lelaki..bab tu yg plg risau...selalu sgt pesan ngan anak lelaki noe...cuci betul2 tak tu...budak lelaki tau saja la...

harap2 amir cepat sembuh yer..

ros_reeza berkata...

MOga cepat sembuh ye..
sakit ape tu ye?.. bukan tungau ke kak..

Fiza Rahman berkata...

Siannya amir. Smoga cepat sembuh.

Khai♥Rin : anies berkata...

semoga amir cpt sembuh

ch@ berkata...

alaaa, tu la sakitnya bila ada anak lelaki. harap2 amir kembali sihat seperti biasa.

Lynn Hamzah berkata...

moga amir cepat sembuh...

Ujie berkata...

oklah kalau doc ckp gitu. tapi sbg ibu mmg tetap risau kan..

semoga sakit amir cpt hilang ya.

Nafira usof berkata...

moga Amir cepat sembuh~

Ibu Lala berkata...

ye lah kut ada hama. lama lama hilang lah tu. harap x memudaratkan.

lia berkata...

dpt rasa kesususahan hati tu sbb AMsyar penah sakit masa kencing, rupanyer kencing kotor sbb dok tahan kencing d taska... skng Alhmdlh da ok cuma masa kejadian, rasa nak nanges tgk anak sakit ;(

lizz berkata...

moga amir cepat sembuh yer....

Deqla Manjew berkata...

bahayanya hama.. xpela.. wat masa ni biar masya tumpukan perhatian lebih pada amir..cpt sembuh ye amir..moga xde apa2 la yg merisaukan..

Tihara berkata...

moga amir sembuh sepenuhnya,insha Allah
take care masha..

Puan Kutu berkata...

lor kesian amir.ada jugak ye jangkitann hama macam ni, sy pun tak tau.moga amir cpt sembuh

AdaM Hawa berkata...

bengkak ke? biasa hama.. dulu time adik lelaki kecik.. pernah kene.. buh minyak geliga.. dulu² mane ada sangat klinik.. duk kampung..

Suliana berkata...

sian amir. adik sy dulu masa kecik2 dia ada gak penyakit bird tu. bila kencing, bird dia jadi belon. pastu dr sunatkan sikit. tapi bukan lah sunat betul, sbb masa dia darjah 6 dia sunat lagi sekali..

Ummi Iman berkata...

Kesian Amir. Moga cepat baik ya..

Lynda Che Lah berkata...

masya..anak lelaki begitulah kan..dan dia masih anak kecil kita..biar sakit dia kita tanggung sbb dia tak mampu nak xplain sakit dia..haih..bertabah k

Izan Ishak berkata...

mudah-mudahan amir cepat2 sembuh ye yana.

mak izan pernah pergi klinik mesra tu. mak cakap charge ubatnya mmg mahal... huhu... masa kecik2 dulu selalu pegi klinik public yg dekat trafik light jenjarom tu je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...