♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Rabu, 14 Mac 2012

Home » , , , » Hanya Kebetulan Bukan 'Badi'

Hanya Kebetulan Bukan 'Badi'

Assalamualaikumm Semua....

Tajuk macam suspen jer.. kan.. kan... bace dulu barulah tahu...

Hari ini 14 Mac kalau ikut seperti yang war²kan dalam berita memang takde air dikawasan selangor.... baca kat sini.

Harap sangat masalah air ni tak berlarutan.. maklumlah hujung minggu ni kami sekeluarga kat kampung ade kenduri adik kawin huhuhuhuhu.... teringatlah pulak kes hampir 6 tahun yang lalu.. Jeng.. Jeng... suspen jerkan...

Masa saya nak kawin 6 tahun yang lalu macam ni lah jugak.. tibe² jer negeri selangor diumumkan xde air, semua orang diminta berjaga² tadah air.. haru betul kami sekeluarga, masa tu cuti sekolah jugak tapi bulan 6. Bile dapat tahu adik nak kawin hujung minggu ni pun ade masalah air teringat saya masa nak kawin dulu²... sejarah mungkin berulang rupanya.. cuma pengumuman kata 36 jam ade gangguan air bermula hari ini sampai esok pagi, apepun kite kenelah berhati²kan.. stanby jer ape yang patut...

 Tong ni memang banyak kat kampung, mak siap bekalkan satu untuk kami stanby air kat rumah hihihihihihi...
sorry gambar amik dari google jer.. kamera buat hal tak boleh snap gambar gelaaapppp jer.. xtau ape yg berlaku sebenarnya haiihhh... jadi tak bolehlah nak tunjuk tong yang mak bagi.

Masa saya kawin dulu.. lori tangki syabas ni siap datang hantar air tau.. kelakar pulak.. nasib baiklah cepat sampainya.. kalau tak jenuh jugak nak basuh pinggan, cawan semua kan.. takde air huhuhuhuhu.... kesian kat orang yang rewang...


Berdoa semoga takde masalah yang berlarutan akan berlaku... mungkin hanya kebetulan sahaja.. bukan 'badi' okkk... 'badi' tu bukan mayat jer ker...



12 ulasan:

*SiRibenMerah berkata...

hope semuanya kembali ok.. hehe :)

Mama Ema berkata...

hope kawasan ema tak kena//tapi dah standby juga

LYAfrina berkata...

KALO XDE ELEKTRIK KE..BLH TAHAN LAGI KAN..TP KALO XDE AIR MMG SSH.. SEE..BETAPA PNTINGNYA AIR DLM KEHIDUPAN KT NI..

Kakzakie berkata...

Itulah musim cuti sekolah kan musim kenduri kawin memang susah kalau tak ada air...

Ucu Faridah berkata...

ucu baru call rumah ..air masih lagi keluar...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

memang pening pala bila xde bekalan air ni..apa pun harap semua berjalan lancar ye kak!!

AdaM Hawa berkata...

36 jam je kot rasanya.. 12 jam servis.. yang lain untuk pemulihan..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ berkata...

air mang satu keperluan yang sangat penting...

Salina@IbuAqil berkata...

Memang bleh "mati kutu" kalo x ada air kan sis.. ;)

mamalieyna berkata...

eh susah jgk kalau klu buat kenduri time takde air kan..haru tu..

hope tak lama..

*thnks wish akaknye besday~

IntaNBerliaN berkata...

memang susahlah kalau xda air time2 nak buat kenduri camtu kan.. hope semuanya berjalan lancar n adalah air nanti.. :-)

p/s : nak suh beli kamera baru lettewww..hihi

Masya berkata...

ina: susahkan klu xde air...

sayangmya dgn kamera ni sbb hubby hadiah anniversary ke-3 dulu... dah rosak pulak haihhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...